June 12, 2018 10:36
Fargekodene til Rolex og hvordan bli en mester i dem

Vi har tidligere snakket om forskjellen på 114060 og 116610. I den artikkelen gikk vi dypere inn i serienumrene til Rolex og undersøkte hvorfor Rolexklokker får serienumrene de får. Dessverre fikk vi ikke gått dypere inn i et annet aspekt ved serienumrene til Rolex i den artikkelen, nemlig fargekodene. For de fleste så er fargekodene meget viktige når man snakker om en klokke, det er kjipt og få en Cola(116710RONR) når man ber om Pepsi(116710BLRO).

Kodene er lette nok å huske, men det virker ikke nødvendigvis som de har noe system. For de av dere som kjenner Rolex inn og ut, dere som husker både 1670 sin lansering og da Submarineren kun var et glimt i sin designers øye, vil nok ikke denne bloggposten være av så stor nytteverdi. For deg som er litt nyskjerrig på hvorfor sort submariner heter 116610LN, velkommen.

Svaret er faktisk ganske enkelt, det hele kommer ned til hva Rolex faktisk er, en Sveitsisk klokkeprodusent. Det er nemlig et helt logisk system og det er faktisk ganske enkelt når du først lærer deg det. For oss som lever i en engelsksentrisk verden er det vanlig å anta at verden også gjør det. Dessverre er det ikke alltid slik og de fransktalende personene blant oss holder fortsatt ved sin franskhet. Det er nemlig slik at disse kodene er på fransk. Der koden BLNR ikke gir noen mening i en engelsktalende verden. Forslagene ville vært noe som dette, Black Not Red? Blue Night Right? Batman Learns New Rules? Det funker dårlig og det ville vært latterlig av Rolex, eller kjempekult(Det er en grunn til at det ikke er navneansvarlig i butikken).

La oss putte på våre franske briller, spise en croissant og drikke litt rødvin, med andre ord velkommen til Sebastians franskskole for nybegynnere. (Jeg snakker omtrent ikke et ord fransk så her kan du lære mye).

Ifølge min enorme kunnskap om franske farger så er grunnfargene noe som dette her.

Sort = Noir

Hvit = Blanc

Rød = Rouge

Blå = Bleu

Gul = Jaune

Grønn = Verte

Lilla = Violet

Orange = Orange

For de smarteste av de smarteste har dere kanskje allerede sett det, men fargekodene gir plutselig litt mer mening. La meg forklare.

Ta f.eks. Batman Learns New Rules. Koden er BLNR BL(BLeu)NR(NoiR). Eller GMT Pepsi BLRO BL(BLeu)RO(ROuge). Plutselig gir det litt mer mening. Ganske enkelt eller hva?

Rolex Submariner 116610LV Hulk
EN ROLEX 116610 I FARGEN LV.
FOTO:TIME WATCHES

Det oppstår allikevel fortsatt et spørsmål, hvis man bruker NR for sort, hvorfor heter da Submariner med sort bezel 116610LN og ikke 116610NR?

Det er en annen enkel forklaring. Fargekoden beskriver nemlig kun bezelen.

Hva er så en bezel på Fransk? Lunette. Så da gir plutselig Submarinerene litt mer mening også. 116610LN(Lunette Noir), 116610LV(Lunette Verte) og 116610LB(Lunette Bleu). Se så, da har du blitt en mester du også, nå kan du endelig henge med de kule folka, de som kan Rolex fargekoder…

Uansett farge på Rolexen(eller en annen klokke) du skulle ønske deg så kan vi skaffe deg det her hos Time Watches.

Kilder:

GMT farge:

https://books.google.no/books?id=72gkDAAAQBAJ&pg=PT20&lpg=PT20&dq=Rolex+color+codes&source=bl&ots=pUUYUJIkLF&sig=sSQAWpiXQE3vKaPJuxUF7MFAoqE&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwjjy_e9yYjVAhWoYpoKHUtXDxUQ6AEIbzAJ#v=onepage&q=Rolex%20color%20codes&f=false

Andre farger:

https://www.rolexforums.com/showthread.php?t=167186

Franske fargenavn:

http://www.europa-pages.co.uk/lessons/french-colors.html