July 17, 2018 14:55
Av og til er det greit å jobbe i en klokkebutikk

Jeg ser mye i denne jobben. Pateker til 400.000kr og Rolexer til mer. Det er en interresant jobb å være i hvis man liker klokker, for du ser hele spektrumet av drømmeklokker. Dette har en tendens til å gjøre en litt vant til utrolige ur. Da denne ble vist til meg derimot, måtte til og jeg innrømme at det var noe helt spesielt.

Paul Newman 6263 front
Den legendariske Paul Newman 6265 med en MK2 skive

De som vet vet. Historien bak klokken, alle variantene, at dette er samme type klokke som ble solgt for den rolige summen $17,752,500 i oktober ifjor. Dette er Paul Newman Daytonaen, den mest ettertraktede vintageklokken i verden.

Du kan muligens forstå hvorfor det var litt spesielt å få holde denne klokken og ta noen kjappe bilder i foto-oppsettet vi har her i butikken.

Da det allerede er utrolig mye info på denne klokken på nettet og dyktigere mennesker(*kremt kremt* Benjamin Clymer) har skrevet mye bedre artikler enn det jeg ville gjort, gir jeg deg kun en rask innføring i hvorfor dette er en såpass ettertraktet klokke, så får du lese de andres artikler hvis du ønsker mer informasjon og nyanser.

Paul Newman 6263 venstre
6265 kommer med screwdown pushers i motsetning til PN som kom før.

Paul Newman Daytonaen ble sluppet på midten av 60-tallet. Problemet var at klokken ikke solgte, ingen ville ha klokken og forhandlere måtte dytte de på folk, som oftest med en rabatt… Oh how the times have changed.

På 80-tallet derimot, ble klokken gjennoppdaget av en gjeng med italienske samlere og når Paul Newman dukket opp på et magasincover med klokken, var navnet og legenden skapt. Alle disse faktorene bidro til den perfekte stormen innenfor vintage gull. En kjent produsent(kanskje den mest kjente), en veldig lite produsert klokke(daytonaen, på grunn av kjøpermangel) og et stilikon/en hollywoodlegendes tilknytning til klokken(Paul Newman). Den komboen kan bare gå en vei i vintagemarkedet…

Paul newman 6263 Høyre
6265 kommer også med den mest ettertraktede PN skiven, Panda versjonen. Herregud for en skive!


For en glede det var å se den i virkeligheten og for en glede det var å ta bilder av den.

Så håper jeg du også får gleden en dag kjære leser.