July 30, 2018 12:21
ATEG: Patek Philippe Nautilus 5980

Jeg skrev nylig om en Paul Newman som var på besøk i butikken. Først var det tenkt som en engangsgreie, men når jeg tenkte over det innså jeg at vi får mye rart innom som vi burde skrive om, men ikke kan legge ut som en salgsannonse. Derfor har vi skapt vår første spalte på Time Watches Bloggen: ATEG eller Av og Til Er det Gøy å jobbe i klokkebutikk.

Som du skjønner så er ideen at vi skriver om forskjellige klokker som dukker opp og litt om hva som gjør dem mer spesielle. Her kommer vi til å belyse klokker vi ikke nødvendigvis selger, men får låne til en kort photosession, men også klokker vi selger som fortjener et enda dypere dykk enn det vi går i salgsannonsen.

La oss starte med den første ATEGen.(Regner Paul Newman, som nr.0/prototypen).

Vi får av og til en Patek inn i butikken. Det er et av de mest populære merkene vi selger og det er kanskje ikke så rart når det er et av de mest ettertraktede merkene i verden. Vi har hatt gullmodeller, kompliserte modeller og nydelige dressklokker. Det er derimot en ting som får våre og resten av klokkeverdenen i et godt humør. Patek i stål. Det er noe med en klokke du vet kommer til å tåle det meste, mens du i tillegg har et av verdens vakreste urverk under skiven.

Det er en annen ting som får blodet til å bruse og det er kronografer fra Patek. Så hva skjer når du kombinerer den ultimate stålpateken(Nautilus 5711) med en kronograf. Jo du får en av verdens kuleste kronografer Patek Philippe Nautilus 5980.

Patek Philippe 5980 foran
Den moderne legenden 5980 sett forfra

Da Patek Philippe i 2006 skulle feire 30 års jubileet til Nautilusen, kanskje deres viktigste og definitivt største kommersielle suksess, var det lett å tenke seg at de ville gå den enkle ruten. Legg på 1976-2006 på skiven, badabing badaboom du har gjort jobben. Nei tenkte Patek, Nautilusen er viktig, Nautilusen fortjener mer. Patek bestemte seg for at Nautilusen skulle få en ordentlig 30 års feiring og for en feiring det ble. Ikke 1, ikke 2, men hele 4 nye modeller!

Den første var en oppdatering av den klassiske Nautilusen, den nå ikoniske 5711(Denne fortjener sitt eget blogginnlegg, så dere får bare vente å se).

Den andre var en oppdatering av en modell kun produsert 1. År. Den nå ikoniske 5712(Denne fortjener også et eget blogginnlegg, om vi noen sinne får inn en igjen).

Og den tredje av merkbarhet var den nå ikoniske(dere skjønner tegninga) 5980.

Patek Philippe 5980 Venstre
5980 var en av 4 klokker som ble lansert for å feire Nautilusens 30 års jubileum. De andre var 5711, 5712 og 5800

Dette var Pateks første selvopptrekkende inhouse kronografurverk(si det 3 ganger fort…) og den første kronografen i Nautilus familien. Klokken har en coaxial minutt og timeteller, der de fleste kronografer har det i egne subdials. Kronografurverket er av typen colum wheel(kjent som den mer imponerende og high end metoden å kontrollere en kronograf) og urverket er ferdigstilt slik kun Patek kan få til, hva mer trenger du?

Patek Philippe 5980 høyre
Dette var faktisk den første automatiske in-house kronografen til Patek.

Så du får en av de beste sportsklokkene, i en av de mest ikoniske klokkedesignene, med en av de mest imponerende selvopptrekkende kronografverkene, fra kanskje de beste i bransjen. Det er lett å skjønne hvorfor denne er et ikon. Har jeg forresten nevnt at Patek ikke lenger lager dem, så her er det ikke noen venteliste man kan sette seg på en gang. Det er en grunn til at jeg er glad vi fikk den inn...

For en glede å få sett på og for en glede å dele den med dere, enjoy!

Patek Philippe 5980 bak 1
Patek Philippe 5980 bak 1
Patek Philippe 5980 bak 2
Patek Philippe 5980 bak 2
Patek Philippe 5980 bak 3
Patek Philippe 5980 bak 3