June 12, 2018 11:17
Alternativ Basel 2018

Da er vi enda en gang ved dette punktet i klokkeåret. Basel har gått sin faste gang og nyhetene har strømmet ut fra de store klokkehusene. Kanskje du falt pladask for den nye Rolex GMTen eller kanskje du foretrekker Tudor sin tolkning. Uansett hva preferansen din er, så er det slik at Basel bringer med seg nyheter både spennende og ikke så spennende.

Her i butikken er det enighet at både Patek og Tudor leverte et sterkt show også en shout out til mitt hjertemerke Nomos for deres nye datokomplikasjon, kule greier. Jeg skriver såklart ikke bare denne blogposten for å si dette var fine greier, det hadde blitt en litt kjedelig bloggpost og den hadde vært veldig lik alle andre klokkeblogger du kanskje leser. Hvis du har lest overskriften har du vel også skjønt at dette ikke er en helt vanlig bloggpost om Basel. Nei denne bloggposten er ment som en forfriskning. For der man kan rose de pene klokkene så mye man vil så er det greit å ikke glemme at mesteparten av disse merkene har en stor mangel eller stygge torner i samlingen sin, det er disse problemene denne posten skal ta for seg. Velkommen til Alternativ Basel 2018, stedet der klokkene som enten trengs å annonseres eller bare det hadde vært gøy å se dukker opp.

Rolex:

Vi starter med den største Rolex. Som tidligere nevnt avslørte de sin nye GMT-kolleksjon, denne kolleksjonen innebærer både Pepsi og Rootbeer konfigurasjoner. De lanserte også en ny Rainbow Daytona i rosegull(eller som de kaller det everose). De lærde strides om hvor smart det var av Rolex å gi ut en stålversjon av Pepsien, men vi var ihvertfall enige om at Rainbow daytonaen er akkurat styggpen nok til at vi begge gjerne skulle hatt en.

m116595rbow-0001

Den ultimate gemset klokken Rainbowtona foto: Rolex

Men la oss nå snakke om hva Rolex kunne gjort annerledes for å slukke Daytonatørsten. For selv om det har eksistert daytonaer med blå skiver så har det aldri eksistert en med blå bezel(what gives Rolex?) Dette er den første nyheten som burde blitt annonsert.

rolex-cosmograph-daytona-white-dial-stainless-steel-oyster-men_s-watch-116500blue
Daytona, 116500LB

Med inspirasjon fra en mod post relatert til panam daytonaen(link under) og har vi skapt dette forslaget. En ny stålmodell med blå keramisk bezel og blå subdials.

Flott Daytona ute av veien, Rolex annonserte også en ny GMT. Der spekulasjonene handlet om en ny coke. Så overrasker Rolex som alltid og velger heller å ta inspirasjon fra suksessen til Hulk og Batman. Møt Rolex 116710LVNR.

116710LVNR
Kallenavn: Riddler?

Publikum ser på klokken med et omtenksomt blikk. Ventetid 10 år.

Det var det Rolex hadde å komme med av store nyheter på Alt-Basel, la oss se på Patek.

Patek Phillippe:

For hva kom Patek med på Basel i år, en ny versjon av travel timeren deres og en perpetual Nautilus, greit nok. La oss gå tilbake til den traveltimen, altså kom igjen Patek! Jeg har et slags hat elsk forhold til den klokken.

Nye patek traveltime basel 2018
Jeg syns de nye traveltime faktisk ter seg bedre enn de gamle, Patek er ihvertfall halveis på vei foto:Patek Phillippe

For hva er greia egentlig? Den kuleste gmt mekanismen, puttet i noe som jeg ikke vet hvem er for og som er så upatek som det går ann å bli. Man kan få mekanismen i Aquanaut og Nautilus, men som en elsker av dressur vil jeg gjerne ha en penere grunnmodell… derfor legger vi frem disse forslagene til modeller som burde vært lansert på Basel.

patek calatrava travel time alternativ ver 1
Mer anonyme day/night indikatorer og mer anonyme pushere, det er Patek tross alt

Klokken er fortsatt ikke drømmeklokke for min del, men mye bedre. Vekk med pusherene og en liten facelift gjør dette til en klokke unge mennesker(målgruppen) kan vurdere.

Men i min frustrasjon over traveltimeren designet jeg også en traveltime jeg virkelig ønsker meg. En travel time annual calender i konkurranse med Skydwelleren. Vi ønsker velkommen Caltrava 5324G.

5320G_travelTime.png
Pateks tilsvar til Rolex Skydweller

Her ser vi en oppdatert versjon av travel time funksjonaliteten, uten sportstadionteksten. Bruk klokken en gang så har man skjønt at venstre er lokaltid og høyre er hjemmetid. Utsende fra 5320 dominerer og publikum puster lettet ut over at man endelig har fått en pen dressklokke ned travel time. Inklusjonen av månefase er en nice touch og det at en av hendene er «blued» gir klokken en helhet i som samstemmer med originaldesignet. Pusherene gjør også at klokken ser større ut enn sine allerede respektable 40 mm.

Andre merker:

Nomos lanserer en kronograf som heter Autobahn og ikke den litt rare kjøreklokken de lanserte. Tudor gjør egentlig det samme og alle er meget fornøyde med det.

Da var Alternativ Basel slutt for denne gang og vi kan se mot fremtiden med et ønske at merkene skal lansere noe lignende en gang. Vi ses til Alt-Basel 2019.

Originalt forsidebilde : Basel, 18 mars 2015